Åh vilken bra början på helgen!

I fredags efter skolan drog vi alla iväg till Fine Art Center för skolans musikal-repetition. Jag är inte med i musikalen utan hjälper till back stage. Hur som helst satt jag i publikstolarna och njöt av musik och skådespel, efter detta sprang vi ner i sminkrummet och bytte om. Vi skulle nämligen iväg till Wilmer, en stad 45 minuter från Montevideo för att kolla på The hungergames, filmen baserad på boken med samma namn som i princip alla i min skola har läst vid det här laget. Så hur som helst klär vi ut oss. Jag till Peeta i konditor-format, Martine till Haymitch, Jessica till Katniss, Froya till Fox face etc. Bild kommer förhoppningsvis upp snart:) Jag tog inte med mig någon kamera så jag väntar på att de andra kommer lägga upp bilder på facebook!

Filmen va jättebra, och jag är glad att det var ett tag sen nu jag läste boken så att förväntningar och detaljer inte var superfräsha. Klockan 2 på natten kom jag hem igen men kom inte till sängs förrän klockan 3, för att sedan höra klockan ringa klockan 6, 3 timmar senare. Idag hade vi nämligen tal-tävling igen och den gula skolbussen lämnade skolan klockan 7 på morran. Två timmar bort ligger Luverne där veckans tävling höll till. Jag vet inte om jag har förklarat hur "speech" som aktiviteten heter, går till. 
Det finns flera olika kategorier; discussion, prose, poetry, storytelling, humor. Jag och Martine har Dramatic Duo och spelar upp en liten sketch på 8 minuter. 

Man spelar upp sin pjäs tre olika gånger för olika personer och nya domare varje gång. Vi får gå in i ett klassrum där 5 andra par sitter utplaserade, samt en domare. I början får vi ett papper där vi ser när och var vi ska uppträda. Efter det att man uppträtt får man sätta sig ner igen och se de andra när de uppträder. Det kluriga med dramatic Duo är att man varken får titta eller ta på varandra när man agerar, utan man får helt enkelt hitta en punkt i ögonhöjd någoonstans framför sig där man får fästa blicken och sedan prata som om personen, i det här fallet Martine, står framför dig. Mycket speciellt. Hur som helst gick det väldigt bra för Martine och mig! Vi kom först i vår skola i vår kategori och femma i hela tävlingen som innehöll 35 par. Gissa om vi var stolta! 

Jag och Martine.

Här är talgruppen från Montevideo.

Men efter bara 3 timmars sömn är jag just nu väldigt trött och det ska bli skönt att gå och lägga sig och soova:)

Massa kramar på er!

Kommentera

Publiceras ej