Igår kom jag hem från en underbar vecka på hawaii. En av de bästa veckorna i mitt liv!


Till vänster om mig står Nathalie från Sverige och på hennes axlar sitter Chelsie från New Zeeland, på mina axlar sitter Helen, ochså från Sverige! Bilden är tagen på "The Secret Island" vilket var renarama drömstället. Höga palmer som gav oss skugga där vi låg i flätade hamockar, tittandes ut över det lugna havet. Om man ville kunde man gå ut på den vita stranden och ligga och sola, eller snorkla i vattnet, spela pingis i skuggan eller spela volleyboll. Absolut vackraste platsen vi var på under veckan. Tecknet vi gör med händerne betyder "Hang loose" (typ fånga dagen) och är ett känt täcken över hela Hawaii och används hela tiden.

Dessa korten är tagna samma dag, innan secret island. Vi fick en uppvisning av en grupp som håller fast vid de gamla hawaii traditionerna. De var täckta med tatueringar i ansikte och på ben och höfter. Mannen som höll i det idag var himla rolig.. och udda!

Här är vi! EF-gruppen! Dock några som saknas. 

Här är vi påväg till "Fia fia night", sittandes i en hummerlimosin. Vi hade ingen aning om att vi skulle bli upphämtade av limosine, så vi var glada!
Jag och Helen på Hard Rock Café.

Innan vi hoppade i vattnet och simmade med delfiner. Flera stycken i gruppen hade undervattenkamera, så någon dag framöver kommer jag lägga in undervattensbilderna ochså!

Här har vi då gruppen, minus Iris som antagligen tog kortet. Vi står vi en utkiksplats och tittar ut.

Vi gick och tittade på detta fina japanska templet. Innan man fick gå in fick vi ta av oss skorna och möttes sedan av en enorm, guldfärgad staty av en mediterande japan.

Fia Fia night och de hawaiianska(?) uppträdarna.

Ja det har verkligen varit en helt fantastisk vecka! VI har hunnit med all möjligt och haft fullt upp varenda dag. Pearl Harbor, simmat med delfiner, shoppat, gått på fina resturanger, snorklat, simmat, solat, hajkat till toppen av vulkanen "diamond head", badat i vattenfall, jag testade surfing, dansade hula hula dans och tittade på hawaiianska uppvisningar, åkt limosine, gått på ananasplantage, gått på hard rock café och besökt japanskt tempel. Det finns så myket att berätta och skriva om! Men det jag uppskattade mest var att ta lite paus från utbytesstudent livet och bara ro om mig själv! Kunna gå vart jag vill i en stad och ta sitt eget ansvar för en vecka. Det är nog det jag saknar mest, förutom familjen.
Träffade så många härliga människor. Fem tjejer speciellt som det bara klickade med, förhoppningsvid blir det väl någon reunion någon gång i framtiden, man hoppas ju!

Efter ett dygns resande är jag tillbaka i Montevideo igen, Minnesota och hade min första skoldag idag. Har missat en massa läxor och ska spendera resten av dagen med att hinna ikapp så mycket som möjligt. Har knaprat på en marabou chokladkaka som jag köpte i Fargo ( där vi flög ut ifrån) Åh så gott!! Jag kommer skriva ett till inlägg om Hawaii snart med mer beskrivning av allt vi gjorde under alla dagarna. Och ännu fler bilder därtill!

Kramar på er! 
Hallå där!

Jag tyckte det var dags med ännu en uppdatering och tänkte också vräka bilder över er. Mycket har hänt de senaste dagarna. Jullov till exempel. Jul för övigt, såklart, och så får vi ju inte glömma nyår. Men det speciella som hänt är nog att jag har haft en svensk kompis på besök! Det är Agnes jag talar om! Agnes från lägret. Agnes som jag träffade redan på Landvetter, på planet påväg till USA. Vi har haft en underbar vecka med mycket nya möten med människor, mycket bondgårdar, pratande, stojande, julfester, nyårsfester och vi har även haft svensk matlagning. Köttbullar, kokt potatis och gräddsås - allt hemmagjort, samt lingonsylt. ÅH så underbart gott det var! Det smakade och luktade som hemma! Har hur som helst haft ett underbart lov!

Här är vi väl på bondgård nummer 2 för dagen. Peace.


Ja, här står jag. Finklädd inför en joggingrunda till Wal-Mart tillsammans med Agnes. Vi skulle dit och shoppa matvaror till vår fina köttbullemiddag som vi lagade. Vi fick många uppskattande blickar och en härlig kommentar från en kvinna som sa " You.. Make me smile..!". Det kändes väldigt bra. Jag tror det var för att mina och Agnes joggingskor var så fina..

Från vänster: Martine, Andres( från Montevideo - Uruguay), Jag, Martine och Agnes. Vi fick en rundtur i Montevideo av Martins pappa. Dessa två killar var mycket trevliga och var även med under både en senare middag, bonfire och nyårsfest. Goa människor!

Här är Martine från Norge och jag. Hennes T-shirt meddelar "Cool story bro". På detta viset kunde hon efter någon berättat nåt för henne, helt enkelt öppna jackan och blotta sin t-shirt och alltså inte behöva säga mer än så. Cool story bro.

Här illustrerar jag att det är rea på vapen.
 
Här spelar Marc, Henry, Agnes och jag frisbeegolf, vilket var himlans skoj. Isen bakom skogen bakom oss där var tjock och go så vi vågade oss ut en liten bit och lekte isbana.. Eller Henry gjorde det. Jag och Agnes var stela som pinnar och ville icke ramla.


Min älskade värdyster och jag i det nya husets läsfåtölj. Hennes två framtänder har fortfarande inte vuxit ut!

Här har vi lite utbytesstudenter! Hon i lila till höger är Elisas värdsyster, Geanna, Elisa är hon som ligger ner och befinner sig just nu i Frankrike där hon ska tillbringa andra halvan av sitt år. Elin sitter inträngd i mitten, Nicki är den asiatiska flickan och Janina är tysken bakom Elisa. Och mig hoppas jag ni känner igen till vänster!

Jag får nog ta ett till inlägg inom snart framtid för att skriva lite längre om lovet och mitt och Agnes äventyr! Hoppas ni alla har haft en underbar julafton och ett roligt nyår. God fortsättning på det nya året!!