Hallå där!

Jag kom nyss hem fån en jazzkväll på stadens Hollywood teater/scen. Ett sånt röj! Vilka talangfulla amerikanare det finns här! Helt fantastiskt!

Äntligen fredag, känner jag för övigt. Ska sova lääänge i morgon och sedan njuta av att det är lördag. Kanske ska åka in till centrum, eller aa, gatan med flest affärer här i Montevideo. Skypa med mor och far och förhoppningsvis Fannyyy, och vem annas som nu kan tänkas vara online. 

Förövrigt är inget annat planerat till helgen, första gången på hela året känns det som. Skönt! 

Eller jo, jag och min värdpappa ska klippa gräs! Vilket ska bli kul då dom har en sån där gräsklippare som man sitter och kör som en bil. Så det ska bli spännande.

De har visat mig en himla massa här i veckan, vi har åkt fyrhjuling i skogslig terräng, jag och min värdpappa med Lucas på motorcross bredvid. Vi har lagat tacos, spelat spel, fira tvillingarnas födelsedag, tagit bilder till examen, pluggat en massa( bl. a läser jag en bok i AP english som heter "The Great Gatsby" som är så himla bra, roligaste läxan nånsin). Mina solglasögon i träslöjden är snart klara, ska bara limma ihop bitarna nu, de kommer bli klara nästa vecka. I helgen som nyss var åkte vi upp och hälsade på deras dotter, Anne Jo, som går på college, i Bermidji som ligger 4 timmar norr ut, alltså så långt norr ut jag varit tidigare. Åhh vad det var kul. Roligt prat på vägen dit och på hemvägen njöt vi av vackert solljus glittrandes i stilla sjöar omringade med skog, kändes som hemma på landet. 

Balen kommer närmre och närmre och jag har köpt balklänning, blommor och vi har shoppat kostym till baldejten. Jag kommer gå på två baler. En i Maccray med en kille som heter Dimitri, som är från Switserland, och som jag träffade på Hawaii, på balen här i Montevideo ska jag gå med en kille som heter Sam, han är från Finland. Ska bli så kul!!

Den 8:e Maj, kommer jag, Sofie, hennes kille Jack, och en fjärde person som först skulle vara Justin, men som det visade sig inte kunde, åka till Minneapolis och kolla på Baseball med TWINS, som laget heter, som nästan alla här i Minnesota hejar på. Ska bli fräckt, och kul att åka iväg med kompisar, så det ser vi allt fram emot. 

Ja herregud. Året börjar verkligen dra ihop sig. I övermon är det exact en månad kvar tills mamma, pappa och Anton kommer hit för att hälsa på och sedan hämta hem mig. EN MÅNAD! Helt galet. Helt galet UNDERBART. Jag kommer sakna Montevideo så himla mycket, alla människor jag träffat, teatern, kören, musiken, familjen, vännerna, skolan, ALLT, men vad SKÖNT det ska bli att komma HEEEM!

Men hur som helst, jag ska ta vara så gott det går dessa sista veckorna. Och det ska börja med att jag ska gå och lägga mig. 

Saknar er där hemma!

Kramar

 

 
Hej på er där hemma!
Jag tyckte att det nog var dags med en liten uppdatering. En himla massa har hänt och jag tror inte att jag kommer skriva allt, men lite grann iallafall.

Jag har först och fämst bytt värdfamilj. Inget jag kommer gå in i djupet på utan det är bara så det är. De behövde saker som de behövde reda ut och jag kände mig helt enkelt i vägen för det, så jag fick flytta in hos min IEC, som nu är min nya värdmamma. Det går jättebra och jag känner mig så välkommen och omhändertagen. Bor nu hos min värdmamma Deb och värdpappa Steve, deras tvillingsöner som är samma ålder som mig, Christoffer och Collin, en yngre bror, Lucas som är 14 och sedan en äldre syster, Annie Jo som är 19 och som bor på college.

Senaste veckan har innehållt premiär av musikalen Oklahoma, ååh så kul det va! Och nu är det slut..:( Sedan så har vi haft en del softball matcher varav två som vi vunnit. Sedan hade jag och Martine vår sista tal-tävling. Vi fick inga priser den här gången. Men vi är SÅ nöjda med vår tredjeplats i förra tävlingen! Kunde inte blivit bättre!

I tisdags tog jag och martine en gitarr och satte oss med filtar och varm choklad utanför stans café och spelade musik och sjöng. Vi tjänade tillsammans ihop 12 dollar! Fler av våra kompisar var där och sjöng med och mös på cafét om vartannat. Så himla mysigt. Vi har bestämt, Martine och jag, att vi ska träffas någon gång när vi kommer tillbaka hem och spela gatugitarr, härliga framtid!

Idag sov Sofie över och vi gick uppp tidigt tidigt för att jag skulle hinna med en skolbuss till en softball turnering. Men eftersom att det regnade så mycket blev det inställt. Så istället skypade jag med familjen där hemma, och efter det åkte Deb, Chris, Lucas, Sofie och jag in till Main Street för att köpa blommor till balen. Jag komme köpa orangea handleds-blommor.. Min klänning kommer ni få se senare, tehe.

Hursomhelt så går allting bra, balen kommer närmre och närmre och det planeras examensfester förfullt.

Kan knappt fatta att det bara är 6 veckor kvar tills jag åker HEM!