Hejsan på er!
Sitter just nu i min lilla gazibo i Airstream-parken igen. Det ha varit en härlig dag med film, varm choklad, shopping, bonfire och kortspel. Myspys. Fick inhandlat ett par skor för 15 kr idag, det gillar vi. Hittade också en liten dekoration av eiffeltornet som jag blev kär i, en storlek mindre handväska så jag slipper släpa med mig min enorma väska varje gång jag ska någonstans, samt för ovanlighetens skull en burk med Mango Chutney. Den kommande veckan ska nämligen innehålla lite svensk matlagning! Har varit här i snart 2 månader men har ännu inte lagat en hel måltid åt min fina familj.

Skolan går jättebra. Det är mycket läxor(!) men jag har äntligen börjat bli lite bättre vän med folk två veckor in i skolan och det känns väldigt bra! Hittar mina klassrum och är nöjd med nästan alla lärarna, förutom en som jag kommer spränga blodkärl av irritation.. usch vad jobbig han är.

Amerikanska skolan är väldigt mycket mer strikt än den är i Sverige. Precis alla jobbar på lektionen och man måste ha pass för att lämna klassrummet. Tycker det är bra, men saknar den fria diskussionen i klassrummet och friheten att ifrågasätta lärarna, haha. Maten är helt ok, inte så illa som jag trodde, men jag kör ändå på att ta med mig min egen mat.

Hoppas ni alla mår bra. Imorgon är det skype dags med hemmaplan.. <3Nämen hallå där! Här står jag och ler fånigt.

Hur mår ni mina fina? Jag hoppas ni alla mår bra, att ni njuter av fina Sverige medan jag sitter här och sörger mina förlorade låtar på spotify, njuter av att vara Amerikan och av att ha börjat med läxan.. snart.

Har hur mycket läxor som helst, jag kan knappt andas. Så idag skippar jag cross country och helt enkelt dyker in i havet av läxor. Jag tänker icke spendera mer tid med att stressa över ogjorda läxor. Men, som amatörekonom, så har vi hittils läst bl a. om Opportunity cost och Opportunity Benefit i Montevideo high school. Min "Opportunity cost" av detta val att dyka in i läxor är 1. Jag skippade gå ut och springa med kompisar, 2. missar en pizzakväll med nya vänner. Vet ännu inte om jag verkligen ska hoppa över pizzakvällen dock, jag vill inte missa en chans att bli bättre kompis med någon, speciellt inte nu i början.
Men jag vill samtidigt inte komma efter i skolan andra veckan... Svårt val. Min opportunity Benefit av detta val är att jag slipper stressa, läxor blir gjorda osv. Övrigt; chanser att vara med kompisar kommer varje dag, jag borde inte stressa. Jag VILL helst gå på pizzakväll, men det rätta är att göra läxan. Men året går ochså ut på att träffa vänner. Fast... EF står för Education First, alltså borde jag sätta Education First! Samtidigt betyder det här året inget för mig akademiskt sett i Sverige så jag borde satsa på att gå ut med kompisar! Usch vad svårt.

Jag kanske helt enkelt borde göra läxor NU, gå på pizzakväll, gå hem tidigt och fortsätta med läxan. På det viset får jag både och.. kan funka! Men sen så är jag lat ochså. Kanske jag bara ska stanna inne idag, komma i kapp.

Babbel babbel.

Jag mår bra.

BILDER
Från vänster: Arianna, Sofie, Tobias, Sam, jag, Martine och Elin.

Hej på er alla fina!

Jag tänkte slänga in en kort uppdatering här från staterna.

Idag var min första skoldag och det gick riktigt bra. Jag var så nervös och dagen har innehållit presentationer av en själv, några läxor och mycket velerier mellan klassrum, lärares namn och nya ansikten. Kul! Direkt efter var det träning med cross country laget och jag tog även en snabbis till Walmart för lite smågrejor, bl. a lite scrap booking prylar som jag kan pyssla med här hemma.  

Igår hade några utbytesstudenter en bonfire, bl. a de ovanför som alla går på Montevideo high. Väldigt mysigt och roligt, hoppas på fler bonfires i framtiden!

Hemlängtan? Japp det har jag haft lite den här veckan, fick göra ett akutsamtal hem i helgen, kändes skönt att bara för höra en välbekant, svensk röst i andra sidan av luren. Nu är det "bara" till att aktivera sig i sporter, aktiviteter och allt vad jag kan komma på för att glömma bort att man längtar hem till Sverige ibland.

Imorgon väntar ännu en skoldag och jag planerar att gå upp lite tidigare än vanligt för att ha tid till att laga min lunch för dagen och känna mig lite mer förberedd än idag, nu när jag bättre vet hur saker går till.

Snabbt och kort blev det i dag, men nu vet ni allafall att jag har det bra, året går frammåt och att skolan äntligen börjat.

Kramar på er