Hallå alla fina!
Snön är helt borta nu. Men inte länge till verkar det som. Snart kommer ny snö lägga sig och vi kommer antagligen inte se mark igen förrän långt in på våren. Men det gör inget:)

Den här morgonen sov jag till nio, hade nog kunnat sova till 12, men värdsyskonen blev otåliga och sprang in och hoppade i sängen och kastade bollar på mig, så det vara bara till å stiga upp, haha<3. Det var nämligen dags att klä granen idag! Så huset luktade gott av gran och härlig jul musik för 40- och 50 talet spelades. Myspyyyys. 

Idag har jag haft en väldigt bra dag. Var ledsen i lördags som råkade bli en dålig dag och längtade hem. Det är jobbigt ibland att inte vara
 Haha. Men det är skönt att veta att man har mycket folk som bryr sig här med och att skypa med finaste familj, släktingar och vänner stärker varje gång!

Jag och svenska utbytesstudenten, Elin, har från och med nu infört bak-helger, nu när det är jultider å allt. Idag bakade vi pepparkakor. Dock inte svenska utan en färdig deg, köpt på wal-mart. Inte ALLS samma smak som hemma, men det var skönt att bara stå och baka, prata lite svenska, känna doften av pepparkakor och bara mysa i värmen. Plus att hon har två hundar att gosa med ochså:)

Efter det träffade jag Reed. Vi hängde i hans hus idag, kollade på film, pratade och hade kul. Senare på kvällen kom han över till vårt hus och hade middag med hela värdfamiljen för första gången. Nervöst! Men det blev en jättehärlig kväll och slutade med brottning med Henry å Willa utomhus. Han är poppis nu.

Nu är lovet över och imorgon är första skoldan. Usch. Men skönt också, så man kan träffa alla igen. NU ska jag gå ner och värma lite te, sedan ska jag göra engelska läxa! Inte mig emot. Vi läser just nu Odyssey, inte riktigt boken utan en barnvänlig variant. Så till imon ska vi kunna alla delar, gudar och destinationer för quiz, som tur är har jag pluggat Odyssey hemma innan, så det ska nog gå bra:)

Har också skypat med bästaste Fanny i helgen. Åå du är såå himla bäst Fanny! Jag längtar så mycket tills nästa år då vi kan träffas hur mycket vi vill! Och speciellt till nästa höst::D:D:D:D:D:D:D:D

Kramar på er alla goa!

Just nu faller tunga snöflingor utanför fönstret och mark, tak och träd är täckta av ett glittrande,vitt täcke. Solen börjar gå ner över de kala majsfälten och dagen börjar gå mot sitt slut här i Montevideo.

Just nu sitter jag vid datorn och myser lite för mig själv. Känner för att sitta vid datorn hela kvällen! Har itne gjort det på länge, länge. Ska höra lite med familjen innan och höra om det är OK. Vill läsa i kapp mig i några av mina favoritbloggar, speciellt Hanapee's blogg som alltid får mig på gott humör. Vill gå in på youtube och kolla på lite klipp från Futureshorts, som samlar klipp värda att se över hela youtube, massa fina kortfilmer. Känner för att skriva mejl till mina svenska vänner och släktingar. Känner för att börja rita på en blyertsteckning och alltså hitta någon fin bild på we<3it. Vill läsa lite nyheter på Aftonbladet, msn, GP och kolla på repriser på SVTplay.

För övrigt har helgen spenderats i Minneapolis! Min värdmamma tog två andra utbytesstudenter, min värdyster och mig dit för att shoppa på Mall of America. Vi bodde en natt på ett hotel, där vi till å mä hamna i lyxsvit! De hade gjort några felbokningar och fick flytta upp oss dit. Inte oss emot! Vi hamnad emitt i en blue-grass festival och fick alltså njuta av musik hela natten. Härligt!

Hittade hur som helst lite krims krams där, på vägen hem hade vi bergsklättring och jag är så himla stolt för jag vågade hela vägen upp på vuxenväggen! Woho! Hela kroppen darrade när jag kom ner av trötthet men fy så kul. Tack vara värdmamma som tog oss dit.

Den här veckan är det lov för elever på Montevideo high school. Ska bli så skönt! Bara slappa och umgåsa med vänner å vädfamilj.

Jag saknar er där hemma, fina Sverige. Pratade med mamma å pappa på skypa idag, vilket alltid är lika trevligt. Älskar er såsåså mycket mamma, pappa å Anton. Känslan av att ni alltid finns där är så tryggt. :)

Kramar

Lyssnar på fina Jonas Asker igen, jag lade upp den för snart 7 månader sedan, finns under kategori: Musik.

Jag har börjat spela gitarr! Det är en kompis i kören/pjäsen som är så otroligt duktig på att sjunga och spela gitarr. Om mindre än ett år flyttar hon över till London och ska spela in en CD. Vi snackar alltså om ett jäkla underbarn:)
Hur som helst så frågade jag henne hur hon började och tydligen så har hon lärt sig själv å erbjöd sig ett ge mig lektioner, så attans snäll hon är. Så jag får nu låna värdfamiljens lilla junior-gitarr och öva, öva och öva här hemma. Vi får se vart det leder till.

On a different note
så är pjäsen över nu... Inga mer repetitioner efter skolan, inget mer stojande bakom och på scen. Känns lite tomt. Mycket tomt! Men i februari är det musikal dags och då ska jag hjälpa till bakom scenen. Önskar att jag hade vågat göra audition, men jag är ganska nöjd med ett iallafall vara med och hjälpa till bakom scen med dräkter, rekvisita å allt det där. Elin, den andra svenska utbytesstudenten här ska också vara bakom scen. Har verkligen hittat en vän i henne:)
Nästa vecka är det lov!!! Jag trodde nästan inte att de hade några lov här. Helt underbart!! Och i helgen ska vi iväg till Minneapolis; Elin, Martine, värdmamma och värdsyster. Ska bli superkul. Förhoppningsvis blir det till å umgåsa med kompisar under lovet, göra läxor så jag känner mig lugn när skola börjar igen, öva gitarr, och bara ta det lugnt.

Hoppas ni mår bra:)