Nu är jag äntligen hemma igen, från en helt fantastisk resa till Kina. Jag kan knappt förstå att jag faktiskt varit ända borta i Kina. Trots att hela resan, att faktiskt åka dit, tar ungefär ett dygn, så är det ändå för kort tid att smälta det faktumet. Vi har sett "allt" som man borde se när man åker till Bejing/Peking vilket betyder Kinesiska muren, Himmelska fridens torg, Den heliga vägen, Himlets tempel, Den förbjudna staden, prutmarknader och på detta har vi även fått rundturer på hur äkta siden blir till, teceremonier, äta middag hos kinesisk familj, lärt oss om örter och mediciner och en massa massa mer. Vi hade väldigt tur med både guide och resterande turister i vår lilla koncentrerade grupp på sju personer inkluderat familjen på fyra. 

Men hemma är bäst trots allt. Efter ett långt dygn av taxi, flyg och tåg så var det underbart att gå och lägga sig i sin egna säng och känna hemmadofter.

Nu ligger kläder, klockor, skor, väskor och prylar utspritt på golvet och inväntar insortering i garderoben. Det var helt otroligt på de marknaderna vi var på. "Pruta som om det gäller livet" står det i vår guide, och det var inte att överdriva. I give you good prise just for you! skreks det efter en på knallig engelska. En vara som först kostade 2000 köper man för 60 spänn. Tio procent eller mindre av det  priset som  sägs till dig, är oftast vad det tillslut kommer kosta. You're killing me, you're killing me! sa dom när du pruta för lågt. Mellan oss och säljaren fanns miniräknaren i högst hugg där vi slängde priser på varandra med luckor på upp till 2000 kronor.

Idag är det midsommarafton och vi ska hem till mormor och morfar för lite mat och fika.

1 kommentarer

Fanny Hedlund

26 Jun 2011 17:59

åh, jag vill också åka dit! Fy vad grymt att du varit där, asballt ju :D

Kommentera

Publiceras ej