ÅÅ jag ääälskar EF-camp! Jag älskar USA och jag älskar att jag älskar allt det!  Så himla många och fina vänner från Danmark, Norge, Holland, Tyskland och det är så kul att dela upplevelsen och nervositeten med alla dessa fina!

Dagarna är fullspäckade med aktiviteter som ex. cheerleading, cooking, american football, theatre och en massa mer. En aktivitetslapp drar man med sig överallt för att få den ifylld eftersom man minst måste ha gjort 12 aktiviter under dessa två veckor. Den här veckan har jag gjort nio hittils, utöver basket och jogging som inte räknas som aktiviteter, tillsammans med fotboll(soccer).

Men innan aktiviterna är det frukost och skola som gäller. Vi brukar bestämma träff några ur vår stora grupp vid 8.45 för att promenera till den stora matsalen med dess goooda frukost. En massa frukt, pudding, bröd, friterat, läsk och vatten. Jag försöker äta nyttigt men ibland måste man testa något nytt som ställs fram ibland. Det är bara nyttigt! Sedan börjar skolan vid 10 och vi träffas först en kvart i "homeroom" för att få lite info om hur dagen ser ut, om vi måste sköta oss bättre på kvällar eller liknande. Alltså går vi inte bara igenom skola där, utan ochså aktiviteter och allmänt om campet. Homeroom dyker också upp en kvart i slutet av skol-dagen.

Därefter är det current issues, life in america, english och history. Skolan slutar 3.30 pm och då får du göra vad du vill. Här börjar aktiviteterna. Klockan 4 är den senaste aktiviteten och klockan 8 börjar den sista. Det är Ef-ledarna, returneer som håller i aktivitetern och de är väldigt duktiga. Det roligaste jag har gjort hittils var faktiskt teater. Det var verkligen mitt kall och jag hade så roligt! Det kommer jag försöka börja med i min skola i Montevideo, absolut, och också när jag kommer tillbaka till Sverige!
I veckan var vi på provedence mall, för shopping och igår var vi i Boston där vi fick röra oss med vilka vi ville hur vi ville, bara vi var tillbaka vid 7.30 pm på samma ställe som vi blev avsläppta.
Vilken frihet! Vi blev en grupp på 6 och jag tror alla var överrens om att dagens prioritering inte var att shoppa, utan att se och uppleva. Vissa ville tvärtom, men vi kände att se saker var viktigast idag. Så vi köpte biljetter för en "trolley-tur" där man kunde hoppa av vart man än ville, se saker, och sedan hoppa på igen. Den tog vi till Fenway Park och köpte där en guidad tur i Red Sox arena. Jag vet ingenting om den, så det var riktigt intressant att se den 100 år gamla arenan och även sitta uppe på The green MonstAH.

Sedan köpte vi biljett till tunnelbana och åkte för att kolla in Harvard university som man hör så mycket om och gick in i den häftigaste bokaffären som jag sett iallafall. Jag ville så gärna köpa en bok där, men det fanns inte någon tid till att vela runt och leta efter en bok jag kunde tycka om. Men en harvardtröja, samt en kortlek fick jag köpt och tröjan var nog det jag planerat att köpa mest.

Efter detta tog vi fyra hållplatser tunnelbana till centrum och gick den "historia"-fyllda röda linjen där vi fick se en massa gamla byggnader ända bak till 1700-talet.

Därefter gick vi längs vattnet, hittade en resturang, åt god mat och kom sedan tillbaka till samma plats vi blev avsläppta tio minuter innan de åkte. Det var en riktigt lyckad resa!


Idag har jag sovmorgon och börjar så sent som ett. Nu tänkte jag sätta på en film på datorn och bara ligga och njuta av sovmorgonen. Klockan 11 är det brunch.


1 kommentarer

Kickan34

31 Aug 2011 03:10

Gud vilken fin och intressant blogg du har! Du verkar ha så roligt där borta! Jag blir lite avundsjuk nu.:) Ha det bäst! Kramar!:-)

Kommentera

Publiceras ej