Hallå alla fina! Idag är  det söndag, och en väldigt vacker sådan. Solen skiner och vårfåglarna verkar ha börjat vakna till liv. Jag är säker på att under den sista snön börjar vårblommorna göra sig redo.. aah.. poetiskt.

Iallafall. Jag kan idag meddela att jag har blivit vegetarian. Yepp, tänker inte längre äta kött. Varför? Jo för det känns rätt att bli det. Det känns fel att få kött på det sätt vi får. Det ska bli superkul faktiskt, tänk vad mycket ny mat jag kommer få äta nu, och mer ansvar i köket. Men det kommer ochså bli svårt, jag som älskar kött! En rykande kebabtalrik från grillen, kött och potatisklyftor.. Men nu är det slut med det, iallafall de närmsta månaderna. Kanske är det helt fel för mig, men jag måste ju iallafall försöka.

Jag har varit långt bort från min kalender detta lovet, så jag såg inte förrän igår att jag visst har matteprov imorgon.. aj då. Så idag blir det plugg hela dan. Fast det kan va mysigt det med. Lite the, en stol och ett bord i solen så får man lite D-vitamin ochså.

Ha det gott!

Någon annan är jag som såg "life in a day"  live igår på youtube? För er som inte gjorde det är det ett globalt experiment där miljoner  människor delat med sig av sitt liv. Dessa videoklipp har regissörena sedan prioriterad in i en film på nittion minuter som ger oss en liten inblick på hur olika människor lever olika i världen. Väldigt bra idé tycker jag och ett absolut måste att se. Även fast det inte är en favorit, så var det kanske inte meningen att det skulle bli det heller. Inlägget idag skulle inte handla om den här filmen utan en tanke  som jag fick av att se den.

Ett klipp i filmen visar hur en ko blir slaktad. För det var tydligen en del av den här personens vardag.  Kon var instängd i en inhängnad vars fyraväggar nuddade kons hud.Den var helt enkelt inträngd i den här inhängnaden. En pistol mot pannan och pang så började kons muskler  rycka. Ännu ett skott och kon var därmed hjärndöd. Ena väggen av den trånga inhängnaden öppnades och kon välter ner på golvet, halsen skärs upp och blodet rinner sakta ner i brunngallret som kon placerats på.
Och jag blev så himla sorgsen. Tänk vad fel det är egentligen. Ska inte alla, djur som människa, kunna få slåss för sitt liv? Är det inte det mest ovärdiga sättet att dö på? Bara stå still där, inträngd och inte ens kunna vrida sig undan när en pistol riktas mot pannan. Fy fan... Jag är helt plötsligt redo att bli vegetarian. Allt detta för att vi människor ska få mat. Överkonsumtion. Och ja, jag vet att vi människor är gjorda för att äta kött. Jag vet ju det. Och man kan ju köpa ekologisk mat, vilket min mamma är ganska inne på. Men ändå. De här djuren lever ju endast för att mätta våra magar. Finns det en enda fri ko? Ärligt talat finns det? Jag har ingen aning.
God... ja, natt blir det väl. God natt kära vänner. I natt fick jag plötsligt ett sug att ta självporträtt. Såg en så fin bild på en tjej på facebook i svartvitt och som verkligen framhävde allt som fanns i ansiktet. Så jag försökte det och jag lyckades framhäva fräknar som inte syns annars, krävs bara en massa kontrast och rätt ljussättning och ja, lite i fyllning, bara för att det blir så fint då. Det blev inte riktigt lika fint som hennes bild, med det får duga.

Idag tänkte jag gå till närmsta tapp och köpa en läsk, blev så sockersugen! Men så gick jag istället  hem och hälsade på min farmor, trevligt trevligt.

Idag kom även mina converse! Eller dom skulle kommit, postkontoret sa att dom hade det iallafall. Men då vi kom dit hade paketet visst inte kommit fram, fastän de sagt det! Så det blir till att komma tillbaka om två dagar, sa de. Nåja, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...

Imorgon ska jag åka in till stan har jag bestämt, vilket väder det än blir! Ska försöka hålla detta löftet..

Nepp, nu ska jag nog gå och lägga mig och sova.
God natt!