Hallå hallå!

Första skoldagen idag efter en härlig skidsemester i Åre! Idag var det ju skridskor på gympan, superkul! Det tog ett bra tag innan jag litade på skridskorna, och jag vet inte om jag gör det ännu! Men jag tänkte åka någon dag i veckan och åka in dom lite och faktiskt försöka få tillbaka lite från konståkningen, det är ju synd om man tappar det!

Hur som helst. Jag, mamma och pappa har suttit vid matbordet idag och jag har försökt övertala dom att låta mig åka på ett två veckors "EF-camp", som kommer vara innan jag åker till min familj i Minnesota. Det verkar som om jag missar massa bra om jag inte går på det! Så jag försökte bevisa för dom att jag faktiskt kan spara ihop till det! Och jag fick åka! Så imorgon ska jag ringa EF och höra efter om det finns en plats kvar för mig... hoppas, hoppas. Och om inte, ja då får det väl va så.. men då har jag ju iallafall försökt! 
 
I det senaste nyhetsbrevet jag fick av EF stod det med en liten text som en före detta utbytesstudent hade skrivit om hennes upplevelser på lägret och hon breskrev det som att hon nu kunde bo gratis i ungefär 200 länder, för man träffar ju en himla massa människor från olika delar av världen där, och hon har ju helt rätt!

Nu är det läxor som gäller!

Då lägger jag upp lite dåliga bilder från Åre. Ända gången systemkameran fick se ljuset, var på tåget och vid en omgång i poker(kommer någon annan dag). Följande bilder är tagna med min gamla mobil, bättre än inget!


Var är vi?!


Här vart det soligt! På bilden är det ja som ler under rånarluvan.Första åket!


Här står nästan hela truppen samlad. Mormor, mofar saknas bara- de inväntar besked i stugan ifall backarna är åkbara för ett par 70-åringar.


Här riskerade jag att ramla genom att vända mig bakåt i backen för ett kort!


Dags att åka tillbaka till stugan..Men måste bara ta en sista bild!


17 år!!
 

Här har alla precis vaknat efter en lång natt på tåget. *Jäsp..*


Pappa hade inte sovit på hela natten..

Idag är det hur fint väder som helst här i Göteborg och just nu vill jag bara ut! Men eftersom att jag slarvade med läxor i Åre, så blir det läxor hela dagen idag. Ikväll kommer ännu mer släktingar för en sista grattning, då de inte kunde vara med i Åre, så det ska bli kul. Mamma har bakat massvis med bullar, tårta och småkakor - duktiga hon!

Imorgon är det skola igen och morgondagens gympalektion kommer bestå av skridskoåkning! wohoo! Då får jag äntligen testa mina nya skridskor!

Sedan så har bästa Fanny skaffat sig ett jobb! Grattis till dig bästa vän!
Hallå!

Efter tretton timmars tågresa är jag äntligen hemma! Har haft en sjukt bra vecka med familj och släktingar. I Åre träffade vi min mammas och mosters kussin, Linda och hennes familj som bl. a består av två små småttingar på fem och ett år, såå söta. Eftersom att de bor nästan i skidbacken är den äldsta redan ute och åker och fort ska det gå! Den yngsta lyser upp hela rum med sina blå ögon och sitt söta skratt.. haha.

Ochså fyllde jag ju som sagt år ochså och det firades med kladdkaka, mandelkaka, cola och pizza - bara massa nyttigt helt enkelt! Fick fina presenter från allihop ochså och dagen var helt enkelt så bra den bara kunde bli!

Sista natten bodde vi på hotell, då Lindas man fixade en extra dag för oss, mycket hyggligt! Och hotellet var helt fantastiskt! Stora, rymliga rum och trevlig resturang! Och pricken över i't var ju att vi hade fri tillgång till hotellets badpalats och bastu-landet!  Bastulandet bestod av flera olika bastus(?), bl.a så fanns en där det var 18 minus och snö i hela bastun, en där det var vattenånga och luktade mint och en där det skiftade färg- etc! Fick ochså testa på att bada i isvaken där vattnet bara var tre grader! Kallt!

Ja, det har minst sagt varit en bra vecka. Fast borta bra, hemma bäst. Det är skönt att vara hemma.

Bildkälla