Hallå där.

Jag glömde ju helt av att skriva mitt fem-månaders inlägg!

Nu har jag varit här i hela 5 månader. Nu är halva rejset sprungit, nu är det bara halva kvar. Jag kan knappt fatta att tiden går så snabbt! Vad mycket som har hänt och vad mycket man lärt sig, gått igenom och upplevt dessa fem månader. Det var ju inte alls längesedan jag satt hemma i trygga Göteborg, med familj och vänner, skola, Frölunda torg och Nordstan och hela köret.


Jag undrar om det kommer vara annorlunda när jag kommer hem igen. Jag tror det mesta kommer vara normalt. Visst händer det saker hela tiden, men i det stora så kommer nog det mesta se ut som vanligt. Mina strumpor kommer fortfarande ligga på golvet, datorn kommer vara lika dammig som vanligt, sängen kommer fortfarande luta lite åt höger, samma bussar kommer stanna vid samma hållplatser vid samma tid och min lärare kommer fortfarande ha lika mycket mjäll. Dock kommer populationen i akvariet ha minskat… men det gör inte så mycket. 

Jag undrar om jag kommer känna mig annorlunda. Om det är som när man går ut och joggar samma runda varannan dag hur länge som helst och inte tycks känna någon förbättring, sedan åker man iväg och joggar runt sisjön och när man en dag åker tillbaka till samma runda igen, så upptäcker man att man äntligen har blivit bättre. Kanske Göteborg har varit min dagliga runda, Montevideo mitt nya löpspår och när jag kommer tillbaka kommer det visa på förändring.


Jag tänkte dra ett lite länge blogginlägg idag, bara för att jag känner för det, och för att skjuta liite längre på pluggandet.Alldeles nyss kom jag hem från ännu ett uppträdande med kören, idag vart det julstämning i hela konserthuset och vi var klädda i långa, lila dresser med gulddetaljer. Jag hade Elin från Sverige och Elisa från Tyskland ute i publiken som tog en massa kort, ska be om att få några av dom så ni kan få se:-D


Älskar verkligen att uppträda med kören! Vi har den bästa dirigenten, Mr Hampton, han får oss alla att känna oss trygga uppe på scen och är den ända vi ser när strålkastarna bländar oss och familj och vänner försvinner i ett mörkt dunkel utanför strålkastarens ljus. Djupt. Nä men det är verkligen kul, och det ska bli spännande med nya låtar efter jul!


Förövrigt ha jag varit oförklarligt klumpig och glömsk de senaste dagarna. Har tappat vantar, toffsar, tappat bort bankkort, mobil, pannband, glömt böcker, glömt saker som måste göras för övrigt. Jättekonstigt. Har lyckligtvis återfunnit det mest viktiga, men ändå, det är jättestressigt!

Snart är det julafton!! Åh vad mysigt. Dock har jag ingen julkänsla alls! Förra året låg det en meter högt snötäcke över Montevideo vid det här laget. Igår var det tio plusgrader och jag och Elin satt lutade mot en varm vägg i bara t-shirt och jeans och drack en kall smoothie och cola. Helt underbart! Men det är ju liksom inte tid för sånt nu, det ska vara snö och mysigt:-) Fast det kommer väl.


Den 17e December fyllde Henry 10 år och det firades med ett stort födelsedagskalas. Huset var fylld med skrikande ungar.


Flytten går bra, det ända konstiga är att man måste hålla kliniskt rent varannan dag i och med alla visningar. Till exempel under Henrys födelsedag; bara några timmar innan kalaset vart det visning och vi sprang omkring överallt och städade för att få det rent, snyggt och perfekt, och bara några timmar senare springer en hop barn omkring och spiller kaksmulor och läsk på mattor och golv. Kontrast!


Förövrigt har jag och Elin lagt upp ett litet träningsschema för att komma i form. Igår hade vi yoga med Jillian Michaels, idag joggade vi, på onsdag blir det powerwalk och på torsdag ska vi simma på morgonen. Ska bli skitkul!


Men nu ska jag nog börja med min läxa, ska läsa klart ett kaptiel om en man som vaknar och har förvandlats till en skalbagge, plugga kemi och plugga matte.


Tusen kramar på er!
Oj vad dagarna går undan!
Snart är det julafton och vi har redan haft tredje advent! Det är ju helt galet.

Men ändå finns inga tecken annat än kyla på att snön är påväg. Tycker att det borde vara dags snart. Vad annars ska jag pälsa på med varma kläder varje dag för?

Jag har haft en bra dag idag, trots omständigheterna i och med att jag just nu längtar hem så in i norden. Vill liksom bara hem. Trots att livet här är riktigt bra! Men som sagt, jag har haft en BRA dag idag, och på den vägen ska det fortsätta.

Förut under middagen kom Marc in med ett paket som stått ute på trappen. Det var från mormor å morfar där hemma i Sverige. Å vad jag blev glad. Har fått ett fint paket från mamma, pappa och Anton också, med mammas hemmabakade kola. Det känns varmt ända in i lill-hjärtat, från tårna och upp när man får ting från Hemma. Tack finaste ni<3 Kan knappt vänta till julafton...:D

Det är mycket som händer de närmsta veckorna: Typ alla fyller år, sedan blir det många musik-kvällar lite här och var runt om i stan, också har vi bestämt filmkväll i helgen.

Imorgon är det lucia!

Hoppas ni alla mår bra!!

Kramar i massor.