Våren har ju faktiskt kommit nu! Jag har bara väntat och väntat på att jag ska känna den där lyckan som gjorde förra året då första riktiga vår-dagen kom. Då solen för första gången faktiskt värmer och då snödropparna tittar fram bakom huset. Men det måste jag ha växt ifrån, för nu är det lika självklart som allt annat. Synd. Men glad är jag iallafall! Att vintern är över och vad som väntar nu är sol, värme och het sand.

Igår var en så himla bra dag. Bättre än vad en vanlig lördag brukar vara. Tur är det att jag har dig Fanny att ha kul med, prata med, skratta med och bara flumma med. Om inte lycka är att sitta i linne i början av April vid vasaplatsen med sallad, kolsyrat vatten med melonsmak och luta sig mot en varm trädörr och känna solens värme  bredvid sin bästa kompis, jag då vet jag inte vad. Och om inte lycka är att ligga på en tunn halsduk mitt på en fotbolls plan, mitt i natten och dingla med benen över universum, med en himla bra person, ja då vet jag inte heller. Eller att cykla på Göteborgs förortsgator och dricka kaffe på mcdonalds mitt i natten och prata om hur vi är godisar och rymden är bilar, ja då är jag helt svarslös.

Tänk om vi alla hade en kamera i ögonen. Då hade vi sluppit trixa och fixa med bländare och slutartid och allt som behöver fixas med en kamera. Då slipper vi inse att allt faktiskt inte kan fotas med en enkel systemkamera från Pentax. Men nu är det ju inte så, även fast det kanske blir så i framtiden. Men så länge får vi helt enkelt lova oss själva att vissa saker ska vi aldrig glömma! Inte ens när tårna blir rynkiga och mossa växer i öronen.

1 kommentarer

Fanny

10 Apr 2011 16:52

Det var en sån perfekt dag och kväll/natt. En av de bästa dagarna på mycket länge. Jag ska aldrig glömma den, det kan jag lova. Jag cyklade hem med ett leende på läpparna och kände hur grymt livet är egentligen! Tack för att du är så bra på himla massa sätt, att du är bäst, att du är min vän. Fler sådana här dagar, det är de som gör livet så mycket mer värt. Du är så galet bra bästaste vän!

Kommentera

Publiceras ej